We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

MenuNaar esj.nl

Beheersscan

Bent u als ondernemer in control?

Kunt u op vakantie zonder zorgen om uw onderneming? Weet u zeker dat in uw bedrijf geen onregelmatigheden voorkomen? Is het antwoord op (een van) deze vragen NEE dan bevelen wij u van harte onze scan aan. De Beheersscan van ESJ Audit richt zich op de risico’s die u als ondernemer loopt. Bij het controleren van verantwoordingen hanteren we een risicogerichte controleaanpak. Dit houdt in dat de nadruk van onze controle ligt op die processen/stromen/posten waarbij de kans op fouten groot is.

Aan de hand van onze risicoanalyse gaan wij het gesprek met u aan. Daarnaast spreken we met een aantal sleutelfiguren binnen uw onderneming en nemen wij de procesbeschrijvingen door.
Het resultaat van onze scan is niet een dik rapport met formaliteiten maar ons stoplichtenoverzicht. In onderstaand voorbeeld treft u een aantal issues aan die vaak voorkomen. De kleur geeft de urgentie van de opmerking aan.

De beheersscan is bij uitstek zinvol voor ondernemingen die snel groeien en (nog) niet controleplichtig zijn. De nadruk bij de eerste scan ligt op automatisering. Onze ervaring is dat veel ondernemers de risico’s rondom hun automatiseringsomgeving onderschatten.

De audit specialisten van ESJ gaan graag, geheel vrijblijvend, met u het gesprek aan of een dergelijke scan voor u van toegevoegde waarde is.

ESJ Beheersscan

IssueRisicoVoorstelUrgentie
1.Beveiliging automatiserings
omgeving
  • Continuïteit
  • Kans op fouten
IT risico check
rood
2.Het vastleggen van alle afgesloten contracten in register
  • Beheersing van kosten
  • Beheersing van verplichtingen
Opstellen contracten register
oranje
3.Registratie inkomende facturen
  • Volledigheid registratie facturen
Door nieuwe procedure is issue beheersbaar
groen

Breng risico’s in kaart

Wilt u weten wat de beheerscan uw organisatie kan bieden, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een heldere offerte.

Maak kennis met ESJ Audit Neem contact op »