We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

MenuNaar esj.nl

IT Audit

ICT maakt bedrijfsprocessen steeds effectiever en efficiënter. Tegelijkertijd wordt uw organisatie steeds afhankelijker van ICT. Dat vergroot de behoefte aan betrouwbare systemen om inkomstenderving, reputatieschade en schadeclaims te voorkomen. Bijna alle registraties (financieel, inkopen, verkopen, betalingen) vinden digitaal plaats. Daarom heeft ICT een belangrijke plaats in de audits van ESJ.

Zekerheid over de kwaliteit van ICT is voor veel organisaties van groot belang. Niet alleen omwille van de continuïteit en kwaliteit van uw vitale bedrijfsprocessen, maar ook vanwege de eisen die worden gesteld aan transparantie, ICT-governance (goed ondernemingsbestuur) en compliance (voldoen aan wet- en regelgeving). Hoge eisen gelden ook voor (deels) uitbestede of ingehuurde diensten of voor dataverwerking en -opslag in shared service-centra.

Breng uw IT omgeving in kaart

Het IT Audit Essentials assessment biedt de basis om uw IT omgeving in kaart te brengen. Het betreft een self-assessment waarbij u zelfstandig de vragenlijst invult, indien gewenst ondersteunen wij u hierbij. Vervolgens evalueren en bespreken we de uitkomsten met u en op basis van dit gesprek begeleiden we u bij het optimaliseren van uw werkwijzen en procedures.

Het assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Typering van de automatiseringsomgeving
 • Inzichtelijk maken van het IT Landschap; beschrijving van de functiegebieden waarin automatisering wordt toegepast en de typen en aard van systemen die daarbij worden gebruikt.
 • Werkwijze en procedures op het gebied van:
  - Inrichting van de functiescheiding
  - Beheer van wijzigingen met betrekking tot de IT-applicaties
  - Continuïteit, back-up en recovery van de automatiseringsomgeving
  - Beveiliging zowel fysiek als virtueel
  - Automatiseringsvoorzieningen die extern zijn ondergebracht.

De controlespecialisten van ESJ Audit helpen u bij vraagstukken over betrouwbaarheid, continuïteit en beveiliging van uw ICT-systemen. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een heldere offerte.

Maak kennis met ESJ Audit Neem contact op »